Azure 845 יוצר/ת האשכול פורסם 2017 בדצמבר 21 Azure ראש תחום פורומים טל 845 5k הודעות שיא עולמי: עובר מוקפא בן 25 שנה הופשר - ונולד לאחר הריון בריא הזוג גיבסון מטנסי שבארה"ב הפכו להורים לפני כחודש מעובר שהוקפא לפני 25 שנה, כשאמו נולדה. על פי הידוע זהו העובר שהיה קפוא לזמן הממושך ביותר. האם: "העובר ואני באותו הגיל. יכולנו להיות חברים טובים" תינוקת שהייתה קפואה כעובר במשך יותר מ-25 שנה נולדה בחודש שעבר במדינת טנסי שבארצות הברית. ככל הידוע, זוהי הקפאת העובר הארוכה ביותר שהסתיימה בלידה מוצלחת. אימה של הרכה הנולדת, טינה גיבסון בת ה-25, אמרה לרשת החדשות האמריקנית CNN כי "העובר ואני באותו הגיל. יכולנו להיות חברים טובים". בנג'ימין, אביה של התינוקת, אשר נולדה במשקל של 2.9 קילוגרמים, אמר שלמרות שהתינוקת אינה נושאת את הגנים שלו הוא "חש שהיא לחלוטין שלי. ברגע שהיא הגיחה לעולם התאהבתי בה". בשל מחלת הסיסטיק פיברוזיס ממנה סובל בנג'מין, בני הזוג, שנישאו לפני כשבע שנים, לא יכלו להביא ילד לעולם. טינה ובנג'מין גיבסון עם ילדתם שוברת השיאים (צילום: CNN) בחודש אוגוסט האחרון הם החליטו להגיש בקשה לאימוץ עובר. בחודש מרץ אושרה בקשתם ובני הזוג החל לבדוק פרופילים של תורמי עוברים. "היו לנו שבועיים לעבור על 300 תיקים", מתאר בנג'מין. רעייתו מוסיפה כי התאריך שבו הופרו העוברים לא צויינו בתיקים הרפואיים שלהם. העובר, שהמתין בהקפאה חצי יובל, היה בחירתם השנייה של בני הזוג. הוא נתרם על יד גבר ואישה אנונימיים עבור זוגות שלא יכולים להרות באופן טבעי. "כשהכינו אותי להליך הרופא אמר לנו שזה שיא עולמי", מתארת טינה, "אבל אני רק רציתי תינוק. שיאים לא עניינו אותי". עוברים קפואים נותרים במרפאות להפריות חוץ גופניות לאחר שבני הזוג שהקפיא אותם מסיימים את תוכנית הילודה שלהם. העוברים הנותרים מושמדים, נתרמים למחקר או נותרים בהקפאה כתרומה עבורה זוגות אחרים לאחר בדיקה שהם אינם נושאים מחלות גנטיות. בשיא הקודם בהמתנה להגיח לאוויר העולם החזיק עובר שהיה מוקפא 20 שנה. יחד עם התינוקת שנולדה בחודש שעבר הוקפאו עוד שני "אחים" – עוברים מאותם ההורים שנוצרו ואופסנו בהקפאה לפני שני עשורים וחצי. כשנשאלה טינה האם תנסה להרות בשנית עם העוברים הללו השיבה האם הטריה כי "לפני חודשיים הייתי עונה על כך בכן מוחלט, אך אחרי הלידה חשבתי שאין סיכוי שאני עושה זאת שוב. אני בטוחה שבעוד שנה ארצה לנסות להביא עוד ילד". בארץ החוק אוסר על תרומת עוברים מוקפאים. יוזמת חקיקתית שמנוסחת בימים אלו אמורה להתיר את ההליך. קרדיט לווינט! מה דעתכם? לדעתי זה מזעזע, מזעזע להקפיא עובר, יש אנשים משוגעים היום.. שתפו את דעתכם. דיון מהנה. קישור ישיר להודעה שתף באתרים אחרים More sharing options... 2 דווח שיתוף
בינקי הגבר 565 פורסם 2017 בדצמבר 21 בינקי הגבר YourGame Pro יובל 565 3.1k הודעות אנשים משוגעים היום? זה כבר מלפני 25 שנה... קישור ישיר להודעה שתף באתרים אחרים More sharing options...
Azure 845 יוצר/ת האשכול פורסם 2017 בדצמבר 21 Azure ראש תחום פורומים טל 845 5k הודעות לפני 7 דקות Binkush ❤ אמר: אנשים משוגעים היום? זה כבר מלפני 25 שנה... העובר והאישה כמעט באותו גיל, היא יכלה הרי לסיים את התהליך בכל שלב לא? אז למה היא לא עשתה את זה חח? קישור ישיר להודעה שתף באתרים אחרים More sharing options...
Sean. 1084 פורסם 2017 בדצמבר 21 Sean. YourGame Elite שון 1084 7k הודעות משוגע לגמרי,לא מאמין שאנשים עושים דברים כאלה. קישור ישיר להודעה שתף באתרים אחרים More sharing options...
Apophis 226 פורסם 2017 בדצמבר 21 Apophis YourGame Average אופיר 226 1.4k הודעות לדעתי זה גאוני, לתרום עוברים להורים שלא יכולים להוליד. לדעתי זה דבר נהדר זה פוטר בעיות של עקרות או גברים ללא זרע. לא הבנתי מה משוגע? כי ההתפתחות הנפשית והפיזית של העובר עוד לא התחילו אז מה זה משנה? זה לא תינוק עם אינטיליגנציה וחוכמה של אדם בן 25. זה כמו כל תינוק רגיל, רק שההפריה התקיימה לפני סכום מטורף של שנים. כן זה הזוי אבל לא מטורף. יהונתן -> ג'ונתן -> יוני -> ג'וני -> ג'ו -> ג'וג'ו קראס, הכל טוב אחי? קישור ישיר להודעה שתף באתרים אחרים More sharing options...
HaRemez 358 פורסם 2017 בדצמבר 21 HaRemez YourGame Semi-Pro שמשון 358 2.1k הודעות הילד מגיע לכיתה א' ~ יש לו יום הולדת~ המורה שואלת: בן כמה אתה היום? הילד: 32 המוח של המורה: הוא יותר גדול ממני ._. קישור ישיר להודעה שתף באתרים אחרים More sharing options... 1 הצג חתימה דווח שיתוף
תגובה מומלצת
צוות האתר אישר תגובה זו וניתן לסמוך על התוכן הנכתב בה.
התחבר או הרשם על מנת להגיב.
עליך להיות משתמש רשום על מנת להגיב
צור חשבון
צור חשבון חדש בקהילה בקלי קלות.
רישום חשבון חדשהתחבר
משתמש קיים? התחבר.
התחבר עכשיו