עבור לתוכן

מסביב לעולם - כדור הארץ מתחמם: קרחון גדול התנתק בדרום צ'ילה

תגובה מומלצת
צוות האתר אישר תגובה זו וניתן לסמוך על התוכן הנכתב בה.

יוצר/ת האשכול Azure
  • טל
  • 845
  • 5k הודעות
(נערך)
כדור הארץ מתחמם: קרחון גדול התנתק בדרום צ'ילה
הקרחון, שגודלו 350 על 380 מטרים, התנתק ממדף קרח פארק הלאומי טורס דל פיינה. בצ'ילה אמרו כי הסיבה אינה ידועה, אך ככל הנראה הדבר קשור להתחממות כדור הארץ.

קרחון גדול התנתק השבוע מקרחון גריי בדרום צ'ילה. כך הודיעו אתמול (יום ג') הרשויות במדינה, שהוסיפו כי הסיבה אינה ידועה. סביר להניח כי התחממות כדור הארץ גרמה להתנתקות החלק מהקרחון, כמו שקרה בעבר ביבשת אנטרקטיקה.

81855510100098640360no.jpg

הרשויות בצ'ילה, שפרסמו תמונות מהקרחון שניצק ברשתות החברתיות, אמרו כי אורכו של הקרחון הוא 380 מטרים ורוחבו 350 מטרים והוא צף בימים אלה בפארק שנמצא בחלק הדרומי של יבשת דרום אמריקה.
81855500100389640360no.jpg

עובדים בפארק הלאומי טורס דל פיינה, שם ניתק הקרחון, אמרו כי מקרה כזה קרה לאחרונה בראשית שנות ה-90' של המאה הקודמת.

הפארק עצמו נמצא בדרום הרחוק של צ'ילה, בדרך אל "ארץ האש". בפארק יש שילוב מסחרר של צוקים פראיים המזדקרים בתלילות מעל למישורים הצחיחים של המדבר הפטגוני, לגונות בשלל צבעי כחול ואגמים. יש בה לשונות קרח בוהקות בלבן, חריצים בצבע כחלחל שצבעם הולך ומתחזק ככל שמביטים לעומקם פנימה, עושר של בעלי חיים ותצפיות משגעות.

בחודש יולי התנתק קרחון במשקל טריליון טון ממדף קרח במערב אנטארקטיקה.  שטחו של אותו קרחון כפול מגודלה של לוקסמבורג וגדול פי 4 משטחה של לונדון. אחרי ההתנתקות החל הקרחון לנוע בים ודל באוקיינוס הדרומי. "הקרחון הוא אחד הגדולים שתועדו אי פעם וקשה לחזות את ההתקדמות שיעשה בעתיד", אמר אז אדריאן לוקמן מאוניברסיטת סוונזי. לוקמן הוא חוקר בכיר בפרויקט MIDAS, שעוקב אחרי מדפי קרח כבר שנים.

קרדיט לווינט

אני חושב שההשערות שלהם נכונות, ואני אמשיך לחשוב כך עד שתיהיה השערה אחרת שתסביר עוד יותר.

מה דעתכם על התחממות כדור הארץ? 

דיון מהנה!

נערך על ידי Scrab
קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

• תגובות 6
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתמשים מובילים באשכול זה

ימים פופלאריים

Idoo
  • עידו
  • 109
  • 599 הודעות

תודה על הפרסום

מאוד מעניין.

לדעתי עד 2200 אנחנו לא נהיה כאן...

בני האדם לא ישרדו עד אז

קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

• אהבתי 1
הצג חתימה
נהוראי
  • נהוראי
  • 14
  • 352 הודעות

גם אני חושב כך

קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

Apophis
  • אופיר
  • 226
  • 1.4k הודעות

השאלה האמיתית היא מה דעתך בנושא?

ולנושא : שמע לנושאים גלובאלים כמו התחממות גלובלית יש לנו מפקחים גלובאלים, תן להם לעשות את העבודה שלהם XD

ולנושא האמיתי : זה חלק ממהשפעות של שימוש מוגזם של חשמל או צריכת דלק מופרזת, ובינינו אני לא רואה פה אף אחד פורש מהמחשב בשביל לצרוך פחות חשמל ולשמור על העולם, אז אני לא יודע מה כל כך אנחנו יכולים לעשות.

קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

RyZ
  • ROI C
  • 1321
  • 4.2k הודעות
לפני 7 שעות Kappy אמר:

תודה על הפרסום

מאוד מעניין.

לדעתי עד 2200 אנחנו לא נהיה כאן...

בני האדם לא ישרדו עד אז

נתת יותר מדי. עוד 70 שנה הכל יהרס פה.

קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

יוצר/ת האשכול Azure
  • טל
  • 845
  • 5k הודעות
לפני 3 שעות Apophis אמר:

השאלה האמיתית היא מה דעתך בנושא?

לא קראת הכל אופיר ):

לפני 11 שעות Scrab אמר:

אני חושב שההשערות שלהם נכונות, ואני אמשיך לחשוב כך עד שתיהיה השערה אחרת שתסביר עוד יותר.

קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

Apophis
  • אופיר
  • 226
  • 1.4k הודעות
לפני 2 שעות Scrab אמר:

לא קראת הכל אופיר ):

צודק, כמו תמיד.

קישור ישיר להודעה
שתף באתרים אחרים

• אהבתי 1